Sobanoedels met geroosterde sesamzaadsaus

    (192)

    In dit gerecht kunt u elke groente gebruiken die u lekker vindt of op voorraad heeft.


    186 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 70 gr sesamzaad
    • 250 gr sobanoedels of volkorenspaghetti
    • 2 eetlepels balsamico
    • 1 eetlepel suiker
    • 2 1/2 eetlepel sojasaus
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel geroosterde sesamolie
    • 5 lente-uitjes, in schijfjes
    • 275 gr broccoliroosjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. Het sesamzaad over een bakplaat verdelen en 10-12 minuten in de oven roosteren tot ze aan de randjes goudbruin beginnen te kleuren.
    3. Intussen een grote pan gezouten water aan de kook brengen en daarin de sobanoedels in 5-6 minuten net gaar koken. Afgieten, goed met koud water afspoelen en nogmaals afgieten.
    4. In een grote mengkom azijn, suiker, sojasaus, knoflook, sesamolie en lente-ui vermengen. Noedels en geroosterd sesamzaad toevoegen. Goed omscheppen en vervolgens de broccoli erdoor roeren. Het gerecht 30 minuten op kamertemperatuur laten staan alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (192)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren