Spanakorizo (Griekse spinazie met rijst)

    Spanakorizo (Griekse spinazie met rijst)

    42keer bewaard
    55min


    289 personen hebben dit gemaakt

    Een gezond gerecht boordevol spinazie - een heerlijke manier om uw dagelijkse portie groenten te eten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 eetlepels olijfolie
    • 2 uien, gehakt
    • 1 kg verse spinazie, afgespoeld en steeltjes verwijderd
    • 225 ml passata
    • 500ml water
    • handje verse fijngesneden dille, of 1 theelepel gedroogd
    • 1 eetlepel verse fijngesneden peterselie, of 1/2 theelepel gedroogd
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 100g ongekookte witte rijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en daarin de ui sauteren tot deze zacht en doorzichtig is. Spinazie toevoegen en al roerend een paar minuten koken, vervolgens passata en water toevoegen. Aan de kook brengen en kruiden met peterselie, dille, zout en peper. Rijst erdoor roeren, het vuur laag zetten en in een open pan 20-25 minuten de rijst gaar koken. Zo nodig meer water toevoegen, maar laat het niet soeperig worden.

    Notitie

    Dit gerecht wordt in Griekenland meestal als hoofdgerecht geserveerd, met verse citroenschijfjes om erover uit te knijpen. Maar het kan indien gewenst ook als bijgerecht geserveerd worden. Dit recept is genoeg voor 2 hoofd- of 4 bijgerechten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Superlekker en heel simpel te maken. Ik heb risotto rijst gebruikt, gezien ik graag gebruik maak van risotto, maar andere rijst zou ook prima moeten kunnen. En ik heb het als hoofdgerecht gebruikt. Yam. - 26 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren