Spinazie, champignon en feta quiche

    Spinazie, champignon en feta quiche

    128keer bewaard
    1uur


    2107 personen hebben dit gemaakt

    Perfect voor brunch, lunch of lichte maaltijd, dit is een heel veelzijdig recept - pas aan naar eigen smaak door andere groenten, spekjes of zelfs blokjes halloumi kaas toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100g boter
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • 1 kleine ui, gehakt
    • 275g diepvries spinazie, ontdooid en goed uitgelekt
    • 100g champignons, in stukjes
    • 200g feta, verkruimeld
    • 200g milde cheddar kaas, geraspt
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • kant-en-klaar deeg voor hartige taart voor een 23cm vorm
    • 4 eieren, losgeklopt
    • 250ml melk
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasovenstand 5. Bekleed een taartvorm met het deeg, snij overtollig deeg weg en knijp de randjes aan.
    2. Smelt de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui in boter tot het lichtbruin van kleur is, ongeveer 7 minuten. Roer de spinazie en champignons erdoor en sauteer tot het meeste vocht van de groenten is verdampt. Voeg feta en de helft van de cheddar toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de taartvorm.
    3. Klop met een garde de eieren en melk in een middelgrote kom op. Breng op smaak met zout en peper. Schenk dit over de taart, zodat het eimengsel goed vermengt met het spinazie mengsel.
    4. Zet de taart 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met de resterende cheddar en bak de taart verder af in nog eens 35 tot 40 minuten, tot het midden stevig is. Laat 10 minuten staan alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    mailie
    van
    8

    Makkelijk te maken en heel lekker - 28 aug 2011

    berts
    van
    1

    Spinazie vervangen door (gehalveerde) spruitjes, mijn eters vonden dit de lekkerste quiche vanavond. - 09 feb 2014

    daan041289craandijk
    0

    Dachten van te voren al dat drie teentjes knoflook veel was. Daarom twee gedaan. Alsnog een grote hap knoflook in je mond. Gedverdemme! Ik raad dit niet aan met knoflook iig. - 21 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren