Spinnenweb cheesecake

    Spinnenweb cheesecake

    11keer bewaard
    2uur30min


    11 personen hebben dit gemaakt

    De truc van deze verleidelijke traktatie is om een prikker door de ringen van gesmolten chocola te trekken om het web effect te krijgen. Deze cheesecake hoef je niet te bakken, is eenvoudig te maken en smaakt heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 (7g) zakje naturel gelatine
    • 4 eetlepels koud water
    • 2 pakjes (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 100g poedersuiker
    • 100ml slagroom, stijf geslagen
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 (23cm) bereidde digestive taartbodem
    • 25g pure chocolade of chocolate chips
    • 1 eetlepel boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Strooi de gelatine over water in een kleine steelpan. Laat 1 minuut staan. Verwarm de gelatine; roer tot het opgelost is. Haal van het vuur, laat iets afkoelen.
    2. Klop in een kom de roomkaas en suiker tot een glad geheel. Voeg geleidelijk de room, vanille en gelatinemix bij en klop tot een glad geheel. Schenk in de bereidde digestive bodem.
    3. Smelt in de magnetron de chocolade en boter in intervallen van 15 secondes; roer tot het glad is. Doe dit in een afsluitbaar plastic zakje; knip een stukje van een puntje van het zakje af. Teken hiermee een cirkel in het midden van de cheesecake. Maak gelijkmatige concentrische cirkels (1cm van elkaar af). Trek dan met een prikker vanaf het midden een lijn naar de rand. Maak de prikker schoon en herhaal dit om het web patroon te maken. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast alvorens aan te snijden.

    Tip

    Gebruik dit recept voor de taartbodem.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren