Staffordshire havermoutpannenkoeken

    Staffordshire havermoutpannenkoeken

    16keer bewaard
    1uur45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een traditionele lekkernij uit Noord-Staffordshire. Heerlijk met boter of jam! U kunt zelf havermoutmeel maken door havermoutvlokken in de blender te malen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 350 ml warm water
    • 350 ml warme melk
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 zakje (7 gr) droog bakkersgist
    • 225 havermoutmeel
    • 250 gr volkorenmeel
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Warm water en warme melk in een kom vermengen, suiker en gist erdoor roeren en in ong. 5 minuten schuimig laten worden. Havermeel, volkorenmeel en zout toevoegen en goed mengen. Kom afdekken en op een warme plek 1 uur laten staan.
    2. Een grote gridlepan of 2 koekenpannen op een middelhoog vuur verhitten en goed invetten. Voldoende beslag in de pan scheppen voor een dunne pannenkoek van ong. 20 cm. 2-3 minuten laten bakken tot de bovenkant gevuld is met gaatjes. Keren en de andere kant bruin bakken. De haverkoeken op een warm bord leggen alvorens te serveren. Ze zijn het lekkerst als ze direct gegeten worden, maar u kunt ze ook invriezen en later herwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren