Stevige havermoutkoekjes met chocola

    (3)
    45 minuten

    Deze stevige koekjes naar Amerikaans recept zijn een ware traktatie!


    3895 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 42 

    • 250g boter, zacht
    • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 75 gr suiker
    • 2 eieren
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 150 gr bloem
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 260 gr havermoutvlokken
    • 125g gehakte walnoten
    • 175 gr chocolate chips (of chocoladereep in stukjes gehakt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 18min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
    2. In een grote kom boter, basterdsuiker en suiker tot een glad, romig geheel kloppen. Eieren 1 voor 1 erdoor kloppen, vervolgens vanille-extract. Bloem, baksoda en zout toevoegen en grof vermengen. Havermoutvlokken, walnoot en chocolate chips erdoor scheppen en het deeg met volle lepels over niet-ingevette bakplaten verdelen.
    3. 12 minuten in de voorverwarmde oven bakken. De koekjes 5 minuten op de bakplaat laten afkoelen alvorens op een rooster volledig af te koelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren