Stevige havermoutkoekjes met chocola

    Stevige havermoutkoekjes met chocola

    68keer bewaard
    45min


    3888 personen hebben dit gemaakt

    Deze stevige koekjes naar Amerikaans recept zijn een ware traktatie!

    Ingrediënten
    Porties: 42 

    • 250g boter, zacht
    • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 75 gr suiker
    • 2 eieren
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 150 gr bloem
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 260 gr havermoutvlokken
    • 125g gehakte walnoten
    • 175 gr chocolate chips (of chocoladereep in stukjes gehakt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 18min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
    2. In een grote kom boter, basterdsuiker en suiker tot een glad, romig geheel kloppen. Eieren 1 voor 1 erdoor kloppen, vervolgens vanille-extract. Bloem, baksoda en zout toevoegen en grof vermengen. Havermoutvlokken, walnoot en chocolate chips erdoor scheppen en het deeg met volle lepels over niet-ingevette bakplaten verdelen.
    3. 12 minuten in de voorverwarmde oven bakken. De koekjes 5 minuten op de bakplaat laten afkoelen alvorens op een rooster volledig af te koelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Nanda
    van
    10

    Heerlijke havermoutkoekjes. Stevig, beetje 'chewy' en vol met noten en chocola. Ik heb steeds een lepel vol van het deeg als een soort balletje op de bakplaat gelegd, druk het niet plat tot een koekjesvorm, het deeg zakt namelijk vanzelf wat uit tijdens het bakken. Juist lekker als het wat dikkere koekjes zijn! - 17 nov 2011

    van
    2

    Dit zijn de allerlekkerste havermoutkoekjes die ik ken! Ook lekker als variatie gedroogde cranberry's ipv chocolade en dan een flinke snuf kaneel door het deeg. Edit: vanmorgen weer gemaakt en nu door omstandigheden het deeg in de koelkast moeten zetten. Gevolg: koekjes die minder uitliepen!! Dit blijf ik dus doen. - 08 feb 2015

    Christiaan
    1

    Erg lekker!! Ik had geen lichtbruine basterdsuiker en baksoda in huis, dus ik heb donkere basterdsuiker gebruikt en als alternatief voor baksoda heb ik bakpoeder gebruikt. Super lekkere koekjes!!! - 17 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren