Hartige kalkoensoep met peterseliedumplings

    Hartige kalkoensoep met peterseliedumplings

    1keer bewaard
    2uur30min


    83 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke manier om kerstrestjes te verwerken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 resterend kalkoenkarkas
    • 2,8 liter water
    • 175 gr selderie, fijngesneden en apart te verwerken
    • 5 wortels, apart te verwerken
    • 1 ui, in vieren
    • 2 theelepels zout
    • 3/4 theelepel gedroogde tijm
    • 1 kippenbouillonblokje
    • 1 laurierblad
    • 6 eetlepels witte bloem
    • 125ml melk
    • 1 kleine koolraap, in blokjes
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 675 gr gekookt kalkoenvlees, in blokjes
    • Voor de dumplings
    • 1 bosje (30 gr) peterselie, fijngesneden
    • 2 sneetjes witbrood, in vieren
    • 150g bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 125ml melk
    • 50g gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Kalkoenkarkas, water 1/2 van de selderie, 2 wortels, ui, 2 theelepels zout, tijm, bouillonblokje en laurierblad in een grote soeppan aan de kook brengen. Het vuur laag zetten, de pan sluiten en 1 1/2 uur laten sudderen. Bouillon afgieten. Het vet met een schuimspaan van de bouillon scheppen. Haal het vlees van het afgekoelde karkas en zet het apart, gooi de rest weg.
    2. 6 eetlepels bloem en 125 ml melk in een goed sluitend potje door elkaar schudden. Bouillon in de pan schenken en aan de kook brengen. Het meelmengsel in de bouillon zeven en erdoor roeren.
    3. Resterende 3 wortels snijden. Koolraap, gemalen peper, resterende selderie en wortels toevoegen. In ong. 20 minuten de groenten gaar sudderen.
    4. Terwijl de soep suddert de dumplings bereiden. Peterselie en brood in een keukenmachine tot matig grote kruimels malen. Bloem, bakpoeder en zout toevoegen en grof vermengen. 125 ml melk en boter toevoegen en met korte pulsen grof vermengen.
    5. Laat het dumplingbeslag met volle lepels in de sudderende soep vallen. Pan afdekken en de dumplings in ong. 12 minuten gaar koken (van binnen droog). Kalkoenvlees toevoegen en in ong. 3 minuten verhitten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren