Stovie met worst en groenten

    Stovie met worst en groenten

    2keer bewaard
    55min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk simpel basisrecept voor dit traditioneel Schotse gerecht. Ideaal om restjes te verwerken of om in een keuken met beperkte faciliteiten te bereiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 grote uien, grof gehakt
    • 500 gr worst
    • 3 grote aardappelen, in blokjes
    • 2 wortels, in schijfjes
    • 2 koolrapen, geschild en in blokjes
    • 75 ml kippenbouillon
    • 1/4 theelepel Worcestershiresaus (eventueel)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote, goed sluitende pan op matig hoog vuur de plantaardige olie verhitten. Halveer de worstjes, leg ze voorzichtig in de pan en bak ze in een paar minuten gelijkmatig bruin. Ui toevoegen en deze ong. 5 minuten bakken, tot ze bruin beginnen te worden.
    2. Voorzichtig aardappel, wortel en koolraap door het worst-uimengsel roeren. Kippenbouillon en Worcestershiresaus erbij schenken en op smaak brengen met zout en peper. Aan de kook brengen, het vuur matig laag zetten, de pan sluiten en koken tot de worstjes van binnen niet meer roze zijn, de groenten gaar en de bouillon grotendeels is geabsorbeerd (25-30 minuten). Eventueel kunt u meer kippenbouillon toevoegen zodat het gerecht wat meer saus heeft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren