Stroganoff met portobello paddestoel

    Stroganoff met portobello paddestoel

    18keer bewaard
    30min


    514 personen hebben dit gemaakt

    Een stevige, vlezige vegetarische stroganoffsaus op basis van portobello champignons, geserveerd met eiernoedels. Snel bereid en heerlijk van smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 pak (500 gr) eiernoedels
    • 50g boter
    • 1 grote ui, gehakt
    • 350 gr portobello champignons, in plakjes
    • 350 ml groentebouillon
    • 350 ml zure room
    • 3 eetlepels bloem
    • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bereid de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Van het vuur halen, afgieten en apart zetten.
    2. Intussen in een grote zware koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten. Ui toevoegen en al roerend bakken tot deze zacht is. Het vuur matig hoog zetten en plakjes paddestoel toevoegen. Koken tot de paddestoelen slap en bruin zijn. In een schaal gieten en apart zetten.
    3. Aan dezelfde pan de groentebouillon toevoegen en de bruine stukjes van de bodem schrapen. Aan de kook brengen en doorkoken tot het volume met 1/3 ingekookt is. Het vuur laag zetten en paddestoel en ui toevoegen.
    4. De pan van het vuur halen, zure room en bloem mengen en door de pan roeren. Pan weer op een laag vuur zetten en de saus laten indikken. Peterselie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Serveren over gekookte eiernoedels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Wat een fijn recept. - 26 okt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren