Suikerarme aardbeien-rabarbercrumble

    Suikerarme aardbeien-rabarbercrumble

    16keer bewaard
    1uur


    133 personen hebben dit gemaakt

    Veel rabarberrecepten gebruiken grote hoeveelheden suiker. Aan dit recept wordt weinig zoet toegevoegd, zodat u de scherpe rabarbersmaak goed proeft! Eventueel kunt u suiker in plaats van honing gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr verse rabarber, gesneden
    • 1 bakje aardbeien, schoongemaakt en in plakjes
    • 1 eetlepel honing
    • 80 gr havermoutvlokken
    • 100g donkerbruine basterdsuiker
    • 50g boter
    • 1 theelepel kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een middelgrote kom rabarber, aardbeien en honing vermengen en in een ondiepe ovenschaal scheppen. In dezelfde kom havermout, basterdsuiker en kaneel vermengen. Met de boter tot een kruimeldeeg vermengen en over het fruit verdelen.
    3. 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de rabarber zacht is en de bovenlaag geroosterd. Warm serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren