Supersimpele roergebakken kool

    Supersimpele roergebakken kool

    19keer bewaard
    15min


    124 personen hebben dit gemaakt

    Een supersimpel roerbakgerecht. Ik gebruik alleen sojasaus om kool te roerbakken, omdat met soyasaus de natuurlijke zoete smaak van de kool zelf vrijkomt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 450 gr kool, in dunne reepjes
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 eetlepel Chinese keukenwijn (Shaoxing wijn)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur de plantaardige olie verhitten en daarin de knoflook enkele seconden bakken. Kool erdoor roeren tot deze een olielaagje heeft, de wok afdekken en 1 minuut laten bakken. Sojasaus erbij schenken en al roerend nogmaals een minuut bakken. Het vuur hoog zetten, de Chinese keukenwijn toevoegen en in nogmaals 2 minuten de kool zacht koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    berts
    van
    11

    Simpel maar wel lekker!!! Zo eenvoudig en toch een heel bijzondere smaak mede door de sojasaus. Heb er 75 gr. champignons aan toegevoegd. Samen met gekruide chili kippenboutjes en cajun aardappelen uit de oven een heerlijke maaltijd geserveerd. - 17 mrt 2013

    2

    Moet die chinese wijn er echt bij? - 08 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren