Tyrokafteri met geroosterde knoflook

    Tyrokafteri met geroosterde knoflook

    9keer bewaard
    15min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk op een krokant broodje, geroosterde pita of rauwe groenten. Mijn versie met geroosterde knoflook en oregano maakt de smaak compleet!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 1/2 pot (350 gr) geroosterde rode paprika, uitgelekt en grof gehakt
    • 4 eetlepels geroosterde knoflook, gepureerd
    • 1 theelepel hete chilisaus, of naar smaak
    • 120 ml versgeperst citroensap
    • 1/4 theelepel gedroogde oregano
    • 1/8 theelepel gemalen witte peper
    • 250 gr feta, verkruimeld
    • 100 gr smeerkaas, op kamertemperatuur
    • 4 eetlepels extra virgin olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Geroosterde rode paprika, geroosterde knoflook, hete chilisaus, citroensap, oregano en witte peper in een blender pureren. Feta en smeerkaas toevoegen en pureren.
    2. Terwijl de blender draait langzaam olijfolie toevoegen tot deze is opgenomen en ingedikt. Afdekken en tot serveren in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren