Valentijnskoekjes

  • 4beoordelingen
  • 41keer bewaard
  • 42min

Heerlijk koekjes met een rijke, volle smaak. Geweldig voor Valentijnsdag of welke gelegenheid dan ook! Dit zijn de lekkerste uitgestoken koekjes die ooit bedacht zijn in de vele generaties bakkers in onze familie.

Jelly

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 250g boter, zacht
  • 320 gr bloem, gezeefd
  • 125 gr poedersuiker, gezeefd
  • 1 eetlepel melk
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:42min 

  1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
  2. Boter in een mixer luchtig opkloppen. Overige ingrediënten toevoegen.
  3. Tot een zijdeachtig deeg kneden. Het deeg halveren en per helft tot een dikte van 6 mm uitrollen. Gebruik hierbij zo weinig mogelijk bloem.
  4. De koekjes uitsnijden met bijvoorbeeld een hartvormige koeksteker en 12 minuten op een licht ingevette bakplaat bakken. Na bakken zijn de koekjes bijna wit.

Glazuur

Je kunt dit recept gebruiken om de koekjes een glazuurlaagje te geven.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (4)

josefien
van
6

Makkelijk recept! Ik vond het deeg wat lastig uit te rollen, dus heb ik het tussen twee lagen bakpapier uitgerold. Veel makkelijker! Lekkere koekjes. - 05 feb 2013

Margaux
van
1

Ziet er super romantisch uit, ik zal het zeker gebruiken!! - 30 jan 2014

yoranke16
van
1

Zal eens proberen voor een feestje. Ik zou nu al willen zeggen Mmmmm - 30 jan 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties