Varkensgehaktballetje in zoetzure saus

    Varkensgehaktballetje in zoetzure saus

    9keer bewaard
    30min


    128 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke varkensgehaktballetjes met broodkruim, ui, en kruiden in een zoetzure saus. Een snelle en eenvoudige maaltijd! Serveren met kleefrijst of bruine rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 675 gr varkensgehakt
    • 50 gr vers broodkruim
    • 1 theelepel gedroogde, gemalen chilipeper
    • 1 theelepel kruidenzout
    • 1 ei
    • 1 eetlepel melk
    • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
    • 1 kleine ui, zeer fijngesneden
    • 1 potje (350 gr) zoetzure saus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Varkensgehakt, broodkruim, gemalen chilipeper, zout, ei, melk, peterselie en ui in een kom vermengen. 8-12 balletje vormen en deze licht platdrukken.
    2. In een koekenpan langzaam bruin laten worden tot het vleessap helder is. Zoetzure saus in de koekenpan verhitten, de gehaktballetjes erin leggen en opwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren