Vegetarische boerenkoolsoep

    Vegetarische boerenkoolsoep

    3keer bewaard
    55min


    278 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke soep waar u helemaal warm van wordt. Een lekkernij voor uw smaakpapillen en een goede vulling op een koude avond. De soep zit boordevol donkergroene boerenkool, aardappelen en cannellinibonen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 eetlepels knoflook, fijngesneden
    • 1 bundel boerenkool, stelen verwijderd en blad fijngesneden
    • 1,9 liter water
    • 6 blokjes groentebouillon
    • 1 (400g) blikje tomatenblokjes
    • 6 witte aardappelen, geschild en in blokjes
    • 2 blikjes (400 gr) cannellinibonen (naar wens laten uitlekken)
    • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
    • 2 eetlepels gedroogde peterselie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote soeppan de olijfolie verhitten en hierin ui en knoflook zacht bakken. Boerenkool toevoegen en in ong. 2 minuten slap koken. Water, groentebouillon, tomaat, aardappelen, bonen, Italiaanse kruiden en peterselie toevoegen. Laat de soep op een middelhoog vuur 25 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren