Vermicellipasta met garnalen en basilicum

    Vermicellipasta met garnalen en basilicum

    13keer bewaard
    35min


    1091 personen hebben dit gemaakt

    Als u de genoemde ingrediënten lekker vindt, zult u van dit gerecht smullen. Versgeraspte Parmezaanse kaas maakt het helemaal af.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 1/2 pak (500 gr) vermicellipasta
    • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 500 gr grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 2 blikjes (400 gr) tomaatblokjes, uitgelekt
    • 125 ml droge witte wijn
    • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 3 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
    • 3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Een grote pan water aan de kook brengen en 1 eetlepel olie toevoegen. De pasta al dente koken en vervolgens in een vergiet snel met koud water afspoelen.
    2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de resterende olijfolie verhitten en daarin de knoflook al roerend 1 minuut bakken, tot deze zacht is. Laat de knoflook niet aanbranden. Garnalen toevoegen en 3-5 minuten bakken. Uit de pan halen en apart zetten.
    3. Tomaat, wijn, peterselie en basilicum in dezelfde pan onder af en toe roeren bakken tot de vloeistof tot de helft ingekookt is (8-12 minuten). Garnalen toevoegen en in 2-3 minuten opwarmen. Het garnalenmengsel op een bedje vermicellipasta serveren en bestrooien met Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren