Verrassingscakejes met chocolade

    Verrassingscakejes met chocolade

    40keer bewaard
    50min


    430 personen hebben dit gemaakt

    Rijke chocoladecakejes met roomkaas en een hart van chocolade.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 375g bloem
    • 375g suiker
    • 50 gr cacaopoeder van goede kwaliteit
    • 1 theelepel zout
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 160 ml plantaardige olie
    • 500ml water
    • 2 eetlepels azijn
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 1 pakje (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 1 ei
    • 75 gr suiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 170 gr chocolate chips

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm voor 24 muffins met papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom bloem, 375 gr suiker, cacao, 1 theelepel zout en baksoda vermengen. Olie, water, azijn en vanille erdoor mengen. Vul de muffinvormpjes elk voor 2/3 met beslag.
    3. Voor de vulling: in een middelgrote kom roomkaas, ei, resterende suiker en zout licht en luchtig opkloppen. Chocolate chips erdoor roeren en de roomkaasmix met volle theelepels in elk cakeje scheppen. 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken en laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren