Vijf uur rundvlees en paddestoelen stoofpot

    Vijf uur rundvlees en paddestoelen stoofpot

    31keer bewaard
    5uur15min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Laat de vijf uur in de titel van het recept je niet afschrikken, deze stoofpot is erg makkelijk om te maken. Geef het gewoon wat tijd op het fornuis en je zult beloond worden met een smaak die niet op een andere manier bereikt kan worden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1kg suddervlees (rund), in blokjes
    • 4 wortels, gehakt
    • 2 uien, in ringen
    • 1 eetlepel bruine suiker
    • 125ml Bourgogne wijn
    • 3 eetlepels bloem
    • 2 (400g) blikjes tomatenblokjes
    • 225g tomatenpuree
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 350g aardappelen, in blokjes
    • 500g champignons, in vieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 120 C / gasovenstand 1/2.
    2. Meng het rundvlees, wortels, uien, bruine suiker, wijn, bloem, tomaten en tomatenpuree in een grote braadpan. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Zet dit 4 uur in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en roer de aardappels en champignons erdoor.
    4. Zet de oven op 150 C / gasovenstand 2 en kook nog eens 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren