Walnoot-pompoentaart

    Walnoot-pompoentaart

    10keer bewaard
    2uur30min


    63 personen hebben dit gemaakt

    In traditionele pompoentaarten, een kersttraditie in Noord Amerika, zitten nooit noten. Dit recept voor pompoentaart is een mooie variatie op die traditie.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 recept voor taartdeeg (23cm)
    • 500g pompoenpuree
    • 1 (397g) blikje gezoete gecondenseerde melk
    • 1 ei
    • 1 1/4 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/2 theelepel zout
    • Walnoot topping
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels bloem
    • 25g boter
    • 100g gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 55min  ›  Extra tijd: 1uur5min  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Verwarm de oven op 220 C / gasovenstand 7. Rol het deeg uit en bedek hiermee een taartvorm van 23cm.
    2. Meng in een kom de pompoen, gecondenseerde melk, ei, 3/4 theelepel kaneel, gember, nootmuskaat en zout. Schenk de mix in de taartvorm.
    3. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven en haal de taart uit de oven. Zet de temperatuur lager naar 180 C / gasovenstand 4.
    4. Meng in een kleine kom de bruine suiker, bloem en resterende 1/2 theelepel kaneel. Kneed de boter erdoor zodat het een kruimelig geheel wordt. Roer de walnoten erdoor. Bestrooi de taart gelijkmatig met deze mix. Bak de taart nog 40 minuten of tot een mes 2 tot 3 cm van de rand gestoken er schoon uitkomt. Laat tenminste een uur afkoelen en garneer indien gewenst met ijs, slagroom of custard.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren