Warme champignonsalade met pancetta

    Warme champignonsalade met pancetta

    8keer bewaard
    55min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze warme paddestoelsalade heeft een krachtige pepersmaak. Lekker als bijgerecht in de winter of als hoofdmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 plakken pancetta
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 12 shiitake paddestoelen, in plakjes
    • 15 crimini champignons, in plakjes
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 15 kalamata olijven, ontpit en gehalveerd
    • 2 eetlepels kappertjes
    • 3 eetlepels citroensap
    • 1 eetlepel balsamico
    • 60 gr verse spinazie, stammen verwijderd
    • 40 gr rucola
    • 75 gr feta, verkruimeld
    • gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote, diepe koekenpan op matig hoog vuur de pancetta onder af en toe keren in ong. 10 minuten gelijkmatig bruin bakken. Op een bord met keukenrol laten uitlekken en in kleine stukjes snijden.
    2. In een koekenpan op matig hoog vuur de olijfolie verhitten en hierin shiitake en crimini paddestoelen ong. 5 minuten bakken. Het vuur middelhoog zetten, knoflook, olijven, kappertjes, citroensap en balsamico toevoegen en nogmaals 8 minuten bakken.
    3. Spinazie, rucola, stukjes pancetta en de paddestoelmix in een grote kom vermengen. Zorg dat spinazie en rucola een sauslaagje hebben. Feta over de salade strooien en op smaak brengen met zwarte peper alvorens te serveren.

    Tip

    Je kan ook kant en klare pancettablokjes gebruiken ipv plakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren