Wontons met varkensvlees

    Wontons met varkensvlees

    11keer bewaard
    1uur35min


    253 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke dumplings zijn perfect geschikt als voorgerecht of als onderdeel van een dim summaaltijd. Serveren met hoisinsaus, hete Chinese mosterd en geroosterd sesamzaad.

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • 100 wontonvellen
    • 800 gr varkensgehakt
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels lente-ui, dun gesneden
    • 4 eetlepels sojasaus
    • 3 eetlepels sesamolie
    • 1 ei, losgeklopt
    • 375 gr versnipperde Chinese kool

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. In een grote kom gehakt, gember, knoflook, lente-ui, sojasaus, sesamolie, ei en kool goed mengen.
    2. 1 volle theelepel op elk wontonvel leggen. De randen met water bevochtigen, tot een driehoek vouwen en de randjes licht rollen zodat de wontons goed sluiten. De wontons op een licht bebloemd oppervlak leggen tot ze gekookt kunnen worden.
    3. Voor het koken: de wontons in porties verdelen en deze 15-20 minuten in een gesloten bamboe of metalen stomer stomen. Direct serveren.

    Chinees Nieuwjaar

    De meeste gerechten die tijdens het Chinees Nieuwjaar geserveerd worden symboliseren iets positiefs of hoopvols. Kip en vis symboliseren bv geluk en voorspoed - vooral indien in z'n geheel opgediend. Gerechten gemaakt met sinaasappel representeren weelde en fortuin, omdat dit fruit in China in overvloed groeit. Noedels representeren een lang leven: deze moeten daarom nooit gesneden worden! Eend symboliseert trouw en eieren vruchtbaarheid. Tahoe wordt vermeden, aangezien de witte kleur dood en ongeluk suggereert. "Cai tou" betekent "veel geluk".

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren