Appel-pompoensoep

    Appel-pompoensoep

    69keer bewaard
    1uur5min


    338 personen hebben dit gemaakt

    Deze medley van herfstgroenten (prei, aardappel, wortel, appel en pompoen) vormen een heerlijke soep. Serveer dit met knapperig brood en een salade, en je hebt een complete maaltijd!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30g boter
    • 2 grote preien (alleen het witte en lichtgroene deel), gehakt
    • 1 grote ui, gehakt
    • 1 grote aardappel, geschild en in blokjes
    • 275g in blokjes gesneden flespompoen
    • 2-3 wortels, in blokjes
    • 1 Granny Smith appel, geschild, zonder klokhuis en in plakjes.
    • 1 liter kippenbouillon
    • 4 eetlepels droge witte wijn (optioneel)
    • 125 ml slagroom
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg prei en ui toe en bak dit tot de ui zacht en glazig wordt, in ongeveer 5 minuten. Voeg aardappel, pompoen, wortels, appel en kippenbouillon toe. Breng aan de kook, zet dan vuur naar midden-laag, doe de deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen, tot de groenten zacht zijn.
    2. Pureer de soup in de blender, of met een staafmixer direct in de pan. Als de soep gepureerd is, doe het weer in de pan en roer (de wijn) en room erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper; laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep in kommen en garneer met gehakte bieslook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    Gina
    van
    3

    Perfecte soep! Goede balans tussen hartige, zure en zoete smaken. - 13 jan 2011

    van
    1

    Erg lekker, fris. Pompoen met schil in parten, rest van de groente met 3/4 l. bouillon en bouillonblokje direct in de slowcooker (3 uur hoog, 2 uur half, kan korter). Kruiden, geen zout, en crème fraiche op het laatst mee pureren. Beetje wijn toegevoegd bij het opdienen was nog lekkerder dan zonder wijn! - 29 nov 2013

    van
    0

    Mmmm...lekkerrrrrrr Zonder de prei wel n teentje knoflook Geen slagroom toegevoegd ( Mijn gast melkintolerantie) - 05 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren