Wortelburgers

    (197)
    30 minuten

    Deze low-budget vegetarische burgers zijn niet alleen lekker, maar kinderen zijn er ook dol op én ze zijn gezond. Serveren als een gewone hamburger of in een wrap met humus, chilisaus en versnipperde sla.


    207 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 200 gr wortel, in stukjes
    • 55 gr verkruimelde cornflakes
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 1 stengel selderie, fijngesneden
    • 1 eetlepel ui, fijngesneden
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/8 theelepel peper
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 6 hamburgerbroodjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De wortels in een sauspan met een klein beetje water aan de kook brengen. Vuur laag zetten, pan afdekken en de wortels in ong. 5 minuten gaar koken. Afgieten. In een schaal wortel, cornflakes, eieren, selderie, ui, zout en peper grondig mengen en van het mengsel 6 burgers vormen. In een koekenpan op een middelhoog vuur olie verhitten en daarin de patties 3 minuten per kant bruin bakken. Eventueel in een broodje serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (197)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    1

    Lekker en makkelijk  -  25 jan 2014

    x_Melissa_x
    0

    heel erg lekker! en erg simpel te maken =3 zelf heb ik in plaats van cornflakes beschuit gebruikt.  -  10 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties