Wortel-pastinaakpuree

    (28)
    35 minuten

    Een heerlijk bijgerecht bij geroosterd vlees of het kerstdiner.


    41 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 675g wortels, geschild en grof gehakt
    • 1kg pastinaak, geschild en grof gehakt
    • 100g boter, in blokjes
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Voeg wortels toe, zet deksel gedeeltelijk op de pan en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg pastinaak toe, deksel gedeeltelijk op pan. Laat zachtjes koken in 15 minuten tot de groenten erg zacht zijn. Giet goed af.
    2. Doe de groenten weer in de pan en roer om op middelhoog vuur tot al het overtollig vocht is verdampt. Doe het dan in een foodprocessor. Doe de boter erbij en pureer tot een glad geheel. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Dit kan 4 uur vantevoren gemaakt worden. Verwarm op laag vuur, vaak roeren. Doe in een kom en serveer.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (28)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    0

    Een super lekkere puree én bovendien volgens de regels van de voedselzandloper. Lekker zoet en toch zonder suiker! Kinderen smullen er heel graag van.  -  19 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties