Zeebaars met miso en sojasaus

    Zeebaars met miso en sojasaus

    3keer bewaard
    3uur20min


    61 personen hebben dit gemaakt

    Deze zeebaars smelt in de mond! Heerlijk! Ik heb dit gerecht in een visrestaurant in New York besteld en het was de lekkerste zeebaars die ik ooit heb gegeten. Dit recept benaderd de smaak van het recept in het restaurant zo goed als ik kan. Ze serveerden er paksoi en kleefrijst bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 eetlepels sake
    • 5 eetlepels mirin (zoete Japanse rijstwijn)
    • 3 eetlepels sojasaus
    • 4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
    • 5 eetlepels miso
    • 4 verse zeebaarsfilets, ong. 2,5 cm dik
    • 2 eetlepels lente-ui, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7min  ›  Extra tijd: 3uur3min  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Sake, mirin, sojasaus, basterdsuiker en miso in een kom tot een marinade kloppen. De zeebaars in een grote, hersluitbare plastic zak leggen en de marinade erover gieten. 3-6 uur in de koelkast leggen. Vervolgens de filets over een bakplaat verdelen en de marinade weggooien.
    2. De oven voorverwarmen op grillstand en een rooster ong. 15 cm onder de warmtebron schuiven. Laat de ovendeur op een kiertje staan.
    3. De zeebaars 7-9 minuten roosteren tot de vis met een vork makkelijk uiteen valt. Lente-ui erover strooien alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren