Zelfgemaakte mincemeat

    Zelfgemaakte mincemeat

    14keer bewaard
    30dagen


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een klassiek mincemeat recept (pasteivulling van vruchten) zonder niervet. Je kunt de gedroogde vruchten variëren, door gedroogde cranberry's, kersen of bosbessen toe te voegen in plaats van een deel van de rozijnen. Perfect voor je pasteitjes met kerst.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250g rozijnen
    • 250g sultanarozijnen
    • 250g krenten
    • 65g gemengde geconfijte citrusschillen
    • 250g appels (om mee te koken), geschild en fijngehakt
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • geraspte schil van 1/2 citroen
    • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
    • 1/2 theelepel kaneel
    • snufje nootmuskaat
    • snufje piment
    • 250g donkerbruine basterdsuiker
    • 250ml brandewijn of donkere rum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 29dagen24uur50min  ›  Klaar in:30dagen 

    1. Zorg dat de gedroogde vruchten allemaal even fijngehakt zijn. Meng in een grote kom al het fruit, appels, boter, rasp en kruiden goed door. Los de suiker op in de brandewijn en schenk dit over de mix. Dek af en laat een nacht staan.
    2. Roer de mix de volgende dag nogmaals door en doe dan in steriele, droge potten om minstens een maand te bewaren alvorens te gebruiken voor je favoriete recept.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren