Zoete en kruidige cocktail gehaktballetjes

    Zoete en kruidige cocktail gehaktballetjes

    200keer bewaard
    1uur45min


    1630 personen hebben dit gemaakt

    Deze smakelijke gehaktballetjes zijn snel verdwenen op een kerstfeest. Mijn moeder maakt ze elk jaar met oud en nieuw, en dat doe ik nu dus ook.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 500g mager gehakt
    • 1 ei
    • 2 eetlepels water
    • 75g gedroogde broodkruimels
    • 3 eetlepels fijngehakte ui
    • Saus
    • 250g cranberry saus
    • 150ml hete chilisaus
    • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
    • 1 1/2 theelepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Meng in een grote kom het gehakt, ei, water, broodkruimels en ui. Rol het mengsel tot kleine gehaktballen.
    3. Bak 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, 1 keer draaien.
    4. In een slowcooker of grote pan op laag vuur; meng de cranberry saus, chilisaus, bruine suiker en citroensap. Voeg gehaktballen toe en laat 1 uur zachtjes koken alvorens te serveren.

    Tip:

    Dit gerecht kan zowel van runder- als varkens- of kalkoengehakt gemaakt worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    Easther
    van
    41

    Vraagje: de kleine balletjes worden is 20 min "gebakken" in de oven en dan nog 1 uur in de saus? Is dit niet veel te lang? - 11 dec 2012

    michiel
    van
    22

    Andere ingrediënten gebruikt. Ik heb paneermeel gebruikt in plaats van de broodkruimels. - 01 dec 2009

    michiel
    van
    5

    Ik heb deze balletjes gemaakt voor mijn verjaardag. Ik hou wel van zo'n zoet-pittige saus, dus ze waren zo op! - 01 dec 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren