Zoete aardappelpannenkoeken

    Zoete aardappelpannenkoeken

    7keer bewaard
    45min


    306 personen hebben dit gemaakt

    Lekker voor de afwisseling. Heerlijk met ahornsiroop of cranberrysaus.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 350 gr zoete aardappel
    • 200 gr witte bloem
    • 3 1/2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 350 ml melk
    • 50g gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een middelgrote sauspan met kokend water de zoete aardappel in ong. 125 minuten gaar, maar stevig koken. Afgieten en direct in koud water leggen zodat de schil loslaat. Afgieten, de schil verwijderen, kleinmaken en pureren.
    2. Bloem, bakpoeder, zout en nootmuskaat in een middelgrote kom zeven. Gepureerde zoete aardappel, eieren, melk en boter in een aparte kom vermengen en dit door de deegmix mengen en tot een beslag slaan.
    3. Een licht ingevette gridlepan of zware koekenpan op een matig hoog vuur voorverwarmen. Het beslag met volle eetlepels op de ingevette pan scheppen en goudbruin bakken. De pannenkoek keren als de bovenkant begint te bubbelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren