Slanke nasi goreng

    Slanke nasi goreng

    8keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een slanke versie van de klassieke nasi goreng uit de Indonesische keuken. Malse reepjes mager rundvlees en sappige garnalen worden gecombineerd met rijst en op smaak gebracht met knoflook, gember en chilipeper. En omdat u dit gerecht goed kunt voorbereiden, kunt u het bijvoorbeeld als gemakkelijke lunch serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. sesamolie
    • 2 theel. sherryazijn
    • 2 eetl. donkere sojasaus
    • 225 g magere (lenden)biefstuk, dwars in dunne reepjes gesneden
    • 350 g langkorrelige witte rijst
    • 2 eieren
    • 3 bosuitjes, in schuine ringetjes
    • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden
    • 3 eetl. plantaardige olie
    • 150 g rauwe garnalen, gepeld
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 groene chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
    • 15 g verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 2 wortels, geschrapt en grof geraspt
    • 125 g diepvriesdoperwten, ontdooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Klop de sesamolie, azijn en 1 eetl. van de sojasaus door elkaar. Schep de reepjes vlees hierin om. Laat ze afgedekt minstens 30 min. (maar liever een hele nacht) marineren in de koelkast.
    2. Kook ondertussen in een pan met lichtgezouten kokend water de rijst precies beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en spoel hem af met kokendheet water. Spreid de rijst uit op een schoon dienblad en laat afkoelen.
    3. Klop de eieren los in een kom of maatbeker. Roer er de bosuitjes, koriander en wat versgemalen zwarte peper door. Verhit 1 eetl. van de olie in een omeletpan met antiaanbaklaag en schenk het eiermengsel in de pan. Bak het enkele seconden en roer het dan gedurende 1 min. voorzichtig om met een vork tot de onderkant begint te stollen. Bak de omelet nu nog 2 min. zonder erin te roeren, tot hij net gestold is. Rol hem op, leg hem op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
    4. Verhit 1 eetl. van de olie in een wok of grote diepe koekenpan. Roerbak hierin de reepjes vlees met de marinade 1 min. op hoog vuur tot ze goudbruin kleuren. Schep ze met een schuimspaan op een bord en zorg dat het vet en de vloeistof in de pan achterblijven.
    5. Giet de resterende olie in de pan, verhit deze en roerbak hierin de garnalen met de knoflook, chilipeper en gember 2 min., tot de garnalen roze kleuren. Voeg de wortels, doperwten en rijst toe en schep alles nog ca. 1 min. om. Doe ook de reepjes vlees en de resterende eetlepel sojasaus erbij en schep alles nog 1-2 min. om tot alles goed verwarmd is.
    6. Schep de nasi goreng in een voorverwarmde schaal. Snijd de omelet in dunne reepjes en verdeel deze over de rijst. Serveer er sambal bij voor een pittig accent.

    SERVEREN MET

    sambal (indien gewenst)

    kokstips

    • Hooguit 8 uur van tevoren kunt u het vlees marineren en de rijst koken. U kunt ook de omelet vast bakken. Bewaar alles goed afgedekt in de koelkast. * • Voor dit gerecht kunt u heel goed restjes rijst gebruiken, van basmati- tot snelkookrijst en bruine rijst. Vermijd echter kortkorrelige rijst als risotto, pandanrijst en andere rijst die plakkerig wordt na langdurig koken.

    INFO

    583 kcal. * vooraf bereiden * 89 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren