Groene saus (voor vis)

    Groene saus (voor vis)

    4keer bewaard
    5min


    Maak dit als eerste!

    Gebakken of gegrilde vis wordt extra lekker als u hem serveert met deze eenvoudige maar lekkere dressing.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 g peterselie
    • 25 g dille of venkelgroen
    • 25 g bieslook
    • 75 g waterkers
    • 3 dl Griekse yoghurt
    • citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Snijd 25 g peterselie, 25 g dille of venkelgroen en 25 g bieslook fijn (verwijder dikke, taaie steeltjes). Doe ze samen met 75 g waterkers in een keukenmachine of blender. Hak ze samen fijn, voeg 3 dl Griekse yoghurt toe en werk deze er snel doorheen met de pulseerknop, zodat u een heldergroene saus krijgt. Roer er citroensap naar smaak door. Voeg indien gewenst wat zout en peper toe.

    … serveren met

    • Schep wat groene saus op gepaneerde vis. • Groene saus is heerlijk bij gegrilde heek-, schelvis- of kabeljauwfilet met verse kruiden en fijngesneden Spaanse peper. Nieuwe aardappeltjes of aardappelpuree zijn hier heerlijk bij. • Gril of bak zalm- of forelfilets, sprenkel er indien gewenst wat room over en serveer ze met groene saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren