Kruimelmengsel met boter, kruiden en knoflook (voor vis)

    Kruimelmengsel met boter, kruiden en knoflook (voor vis)

    4keer bewaard
    7min


    Maak dit als eerste!

    Vis is snel klaar en dus ideaal voor een snelle maaltijd. Deze begeleider past goed bij gebakken, gegrilde of gestoomde vis.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 sneetjes volkoren- of witbrood
    • 25 g peterselie
    • 2 flinke takjes dille of venkelgroen
    • bosje bieslook
    • 50 g boter
    • 1 gesnipperde teen knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:7min 

    1. Doe 4 sneetjes volkoren- of witbrood in een keukenmachine en verkruimel ze grof (u kunt ook ongesneden brood grof raspen). Snijd 25 g peterselie, 2 flinke takjes dille of venkelgroen en een bosje bieslook fijn. Smelt 50 g boter in een pan en meng er 1 gesnipperde teen knoflook, het broodkruim en de kruiden door. Neem de pan van het vuur.

    … gebruiken

    • Lekker op witvis: gril dikke filets aan de ene kant, keer ze, verdeel dit kruimelmengsel over de andere kant van de filets en gril ze goudbruin. • Strooi het kruimelmengsel over witvisfilets of -moten voor u ze in de oven bereidt. • Bak het kruimelmengsel knapperig en goudbruin in een koekenpan en strooi het over gepocheerde of gebakken vis.

    … bewaren

    Spreid het kruimelmengsel uit op een met aluminiumfolie bekleed dienblad, vries het zo in en doe het over in een diepvrieszakje. Strooi voor gebruik de benodigde hoeveelheid over de vis en gril hem als aangegeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren