Zwarte olijventapenade

    Zwarte olijventapenade

    Voeg toe aan favorieten!
    5min


    Maak dit als eerste!

    Deze tapenade is snel klaar en wordt bereid met ansjovis en zwarte olijven. Smaakt heerlijk bij gebakken, gegrilde of gestoomde vis.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 g ansjovis
    • 100 g ontpitte zwarte olijven
    • 2 tenen knoflook
    • 1 eetl. kappertjes
    • geraspte schil en het sap van 1 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Doe de vis en olie uit een blikje van 50 g ansjovis op olijfolie in een keukenmachine of blender en voeg 100 g ontpitte zwarte olijven, 2 tenen knoflook, 1 eetl. kappertjes en de geraspte schil en het sap van 1 citroen toe. Pureer dit glad, waarbij u tussentijds de wand van de kom afschraapt. Doe de tapenade in een kommetje en serveer hem bij gegrilde of in de oven gebakken witvisfilets of -moten, of bij gegrilde tonijn of zwaardvis.

    … gebruiken

    • Voeg de tapenade toe aan de koekenpan waarin u vis hebt gebakken, schep hem enkele tellen om en schep hem op of naast de vis. Wanneer u de vis in een grillpan gebakken hebt schept u de tapenade pas bij het serveren erop. • Bestrijk dikke witvisfilets of -moten dun met de tapenade alvorens ze te grillen. • Schep de tapenade om met doorgesneden kerstomaatjes en bak dit kort. Schep dit over gegrilde of gebakken witvis, tonijn of makreel. • Rooster sneetjes stokbrood, bestrijk ze met tapenade en serveer deze bij gebakken of gegrilde vis, garnalen of fruits de mer. • Serveer warme bloemtortilla's met gegrilde garnalen, sint-jakobsschelpen en reepjes tonijn en laat ieder zijn tortilla naar wens vullen en op smaak brengen met de tapenade, fijngesneden slablaadjes en bosuitjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren