Griekse lamsburgers

    Griekse lamsburgers

    7keer bewaard
    22min


    Maak dit als eerste!

    Wie zegt dat hamburgers altijd ongezond zijn? Als u ze zelf klaarmaakt, met gezonde ingrediënten, zijn ze perfect voor op de barbecue, een snelle gezinsmaaltijd – of zelfs een etentje met vrienden. Ze zijn supersnel klaar en kunnen op allerlei manieren op smaak worden gebracht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g mager lamsgehakt
    • 30 g vers wit broodkruim
    • 1 uitgeperste teen knoflook
    • 1 eetl. fijngesneden verse oregano (of 1 theel. gedroogde)
    • 60 g geprakte feta
    • zout en peper
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. 500 g mager lamsgehakt met 30 g vers wit broodkruim, 1 uitgeperste teen knoflook, 1 eetl. fijngesneden verse oregano (of 1 theel. gedroogde), 60 g geprakte feta en wat zout en peper. Vorm hiervan ovale burgers van ca. 8 × 12 cm. Bestrijk ze met wat olijfolie. Leg ze 10-12 min. onder een hete grill of op de barbecue tot ze goudbruin kleuren en keer ze halverwege. Serveer ze in grote pitabroodjes met rode uienringen, dikke plakjes komkommer en Griekse yoghurt of kant-en-klare tzatziki.

    … perfecte burgers

    Vorm platte, ronde burgers van ca. 9 cm doorsnee en ca. 2 cm dik. Runder- en lamsgehakt en tartaar mogen vanbinnen rosé blijven; burgers van varkensgehakt moeten door en door gaar worden.

    … winkeltip

    Koop altijd mager gehakt (of tartaar) voor hamburgers met veel smaak maar weinig vet.

    … of probeer dit

    Maak ook eens de visburgers van blz. 185 en de kalkoenburgers van blz. 218.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren