Hamburgers met blauwe kaas

    Hamburgers met blauwe kaas

    1keer bewaard
    22min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze hamburgers zijn snel klaar en helemaal niet ongezond door het gebruik van rundertartaar en het bakken in olie. Grillen is nog gezonder.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g rundertartaar
    • 1 gesnipperde ui
    • 2 theel. gedroogde tijm
    • 2 theel. Dijonmosterd
    • zout en peper
    • 1 eetl. verkruimelde Roquefort of Stilton
    • olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Vermeng in een kom 500 g rundertartaar met 1 gesnipperde ui, 2 theel. gedroogde tijm, 2 theel. Dijonmosterd en wat zout en peper. Vorm hiervan 8 balletjes en plet deze licht. Leg op 4 van deze vleesrondjes 1 eetl. verkruimelde Roquefort of Stilton. Dek ze af met de resterende vleesrondjes en druk ze goed op elkaar, zodat de kaasvulling geheel omsloten is. Bestrijk de hamburgers met een beetje olie en bak ze 10-12 min. in een hete koekenpan, of leg ze onder een hete grill, tot ze goudbruin kleuren. Serveer ze met dikke frites (bijvoorbeeld uit de oven) en een salade van rucola en kerstomaatjes.

    … of probeer dit

    Voor een gewone ‘basisburger’ laat u de kaas achterwege en vormt u 4 hamburgers van het tartaarmengsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren