Marokkaanse wraps

    Marokkaanse wraps

    14keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze tortilla's zijn gevuld met hummus, komkommer en tomaat. Een heerlijke feestelijke lunch.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • ½ komkommer
    • 3 tomaten
    • 2 bosuitjes
    • ¼ theel. zout
    • 2 eetl. kleingesneden munt
    • 400 g kikkererwten (blik, afgespoeld)
    • ½ theel. gemalen komijn
    • 1 uitgeperste teen knoflook
    • 2 eetl. extra vergine olijfolie
    • 1 eetl. citroensap
    • 1 eetl. tahin door
    • peper
    • 4 bloemtortilla's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd ½ komkommer en 3 tomaten in kleine blokjes. Snijd 2 bosuitjes in ringetjes. Doe dit samen in een zeef, bestrooi het met ¼ theel. zout en laat 5 min. uitlekken. Vermeng het in een kom met 2 eetl. kleingesneden munt. Doe 400 g kikkererwten (blik, afgespoeld) in een kom en prak ze grof met een vork. Meng er ½ theel. gemalen komijn, 1 uitgeperste teen knoflook, 2 eetl. extra vergine olijfolie, 1 eetl. citroensap en 1 eetl. tahin door. Prak alles opnieuw tot een vrij glad mengsel. Voeg wat peper toe. Bestrijk 4 bloemtortilla's (liefst met spinaziesmaak) met het kikkererwtenmengsel maar laat langs de randen 2-3 cm onbedekt. Schep hierop het komkommer-tomatenmengsel en rol de tortilla's strak op.

    … warme tortilla's

    Tortilla's laten zich gemakkelijker vouwen of oprollen als ze even opgewarmd zijn. Dat gaat het gemakkelijkst als u ze op een bord in de magnetron legt: reken 15 sec. per stuk, of 60 sec. voor een stapeltje van 4 stuks. U kunt ook de oven voorverwarmen op 180 °C (hetelucht 160 °C), een stapeltje tortilla's met aluminiumfolie omwikkelen en ze hierin in 10 min. opwarmen, of de aanwijzingen op de verpakking opvolgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren