Bananen muffins

    Bananen muffins

    22keer bewaard
    30min


    417 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor bananenmuffins. Met een laag suikergehalte en bijna geen vet als u halfvolle crème fraiche gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 125 gr bloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel soda bicarbonaat (baksoda)
    • 1/4 theelepel zout
    • 225 gr rijpe banaan, gepureerd
    • 4 eetlepels suiker
    • 60 gr halfvolle crème fraiche
    • 1 ei
    • 1/2 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. Bloem, bakpoeder, soda bicarbonaat en zout mengen. In een aparte kom banaan, suiker, ei en vanille door elkaar kloppen. Crème fraiche erdoor roeren. Meng de bananenmix met het meel tot een grof beslag. In de muffinvorm scheppen.
    3. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een cocktailprikker schoon uit het midden van een muffin verwijderd kan worden. Laten afkoelen alvorens te serveren. De muffins zijn het lekkerst als u ze een nacht in een luchtdicht bakje of plastic zak laat staan.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Ik weet niet of hier in dit recept genoeg bloem is aangegeven. Ik heb alles netjes afgewogen en bereid maar de muffins waren veel te nattig van binnen en ik heb ze al langer gebakken dan de aangegeven tijd. Ik denk dat er sowieso wel 25 minuten mag staan. De bananen zijn natuurlijk ookal heel nat en dan de creme fraiche erbij. Wat doe ik fout? Ik heb andere keer normaal recept muffins gemaakt en die waren wel mooi stevig. Ook vond ik deze niet erg rijzen, en aan de bovenkant zakten er een paar een beetje in. Ze werden een beetje gerimpeld... help! De smaak was wel voortreffelijk,maar heb meeste weggegooid omdat ze echt van binnen niet goed waren. Had ik ze nog langer moeten bakken als ze van binnen nog niet goed gaar waren? Maar ze rezen ook niet meer! Misschien moet iemand anders eens dit recept uitproberen en kijken hoe het gaat! PS: ik heb wel zelfrijzendbakmeel gebruikt ipv losse ingredienten... maar op de website bij de uitleg wat is baksoda,staat dat je voor gerechten met bakpoeder en soda ook zelfrijzendbakmeel kan gebruiken... - 23 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren