Plat brood met tonijn en gesmolten kaas

    Plat brood met tonijn en gesmolten kaas

    4keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Grote en kleine platte broden zijn ideaal voor een lichte lunch, picknick, lunchpakket of supersnelle avondmaaltijd. Dit Turkse brood met tonijn en kaas smaakt heerlijk als u de kaas laat smelten onder de grill.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 370 g tonijn uit blik
    • 3 eetl. mayonaise
    • 1 eetl. citroensap
    • 2 theel. tomatenpuree
    • zout en peper
    • 1 plat Turks brood of 2 focaccia's
    • 1 rode ui
    • 1 eetl. vinaigrette
    • 6 grote plakjes kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Laat 370 g tonijn uit blik uitlekken en prak dit met 3 eetl. mayonaise, 1 eetl. citroensap, 2 theel. tomatenpuree en wat zout en peper. Verwarm 1 plat Turks brood of 2 focaccia's (eventueel met knoflook en rozemarijn of met pesto en paprika) 1 min. onder een hete grill en verdeel het tonijnmengsel erover. Snijd 1 rode ui in ringen (laat ze als u genoeg tijd hebt enkele minuten marineren in 1 eetl. vinaigrette, zodat de smaak wat milder wordt) en verdeel ze over het brood. Leg hierop 6 grote plakjes kaas (bijvoorbeeld Emmentaler of gruyère, uit een pakje met gesneden kaas). Zet het brood nog 3 min. onder de grill, of tot de kaas smelt en licht kleurt. Snijd het brood in 4 of 8 stukken en serveer ieder 2 stukken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren