Pilaf met doperwten en bloemkool

    Pilaf met doperwten en bloemkool

    3keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Met een blik tomaten, wat bloemkoolroosjes, diepvriesdoperwten en kruiden maakt u in een handomdraai deze vegetarische maaltijd met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. ghee of zonnebloemolie
    • 2 gesnipperde sjalotten
    • 1 uitgeperste teen knoflook
    • 200 g bloemkoolroosjes
    • ½ theel. gemalen kurkuma
    • 1 theel. gemalen komijn
    • 1 theel. gemalen koriander
    • chilivlokken
    • 300 g basmatirijst (gewassen en uitgelekt)
    • 400 g kleingesneden tomaten uit blik
    • 5 dl kokendhete groentebouillon (van blokje)
    • 150 g diepvriesdoperwten
    • zout en peper
    • 1 eetl. fijngesneden munt
    • 50 g amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit 2 eetl. ghee of zonnebloemolie in een grote pan met zware bodem en bak hierin 2 gesnipperde sjalotten 2 min. Voeg 1 uitgeperste teen knoflook en 200 g bloemkoolroosjes toe en roerbak ze 2-3 min. op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Voeg ½ theel. gemalen kurkuma, 1 theel. gemalen komijn, 1 theel. gemalen koriander, een flink snufje chilivlokken en 300 g basmatirijst (gewassen en uitgelekt) toe. Schep de rijst 1 min. om op matig vuur en voeg dan 400 g kleingesneden tomaten uit blik, 5 dl kokendhete groentebouillon (van blokje), 150 g diepvriesdoperwten en wat zout en peper toe. Breng dit aan de kook en draai het vuur laag. Laat de rijst in 12-14 min. (of volgens de aanwijzingen op de verpakking) gaarkoken en de vloeistof opnemen. Schep indien gewenst 1 eetl. fijngesneden munt door de pilaf en strooi er 50 g amandelschaafsel over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren