Pittige bonen met kaas

    Pittige bonen met kaas

    (0)
    3keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Deze bonenschotel is snel gemaakt en vormt een heerlijk bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 gesnipperde ui
    • 1 stengel bleekselderij (kleingesneden)
    • 1½ eetl. olijfolie
    • 2 uitgeperste tenen knoflook
    • 1-2 theel. chilipoeder (of naar smaak)
    • 400 g kleingesneden tomaten uit blik
    • 400 g rode kidneybonen (uit blik, afgespoeld)
    • ½ theel. gedroogde oregano
    • zout en peper toe
    • 50 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Cheddar)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak 1 gesnipperde ui en 1 stengel bleekselderij (kleingesneden) 8 min. in 1½ eetl. olijfolie. Voeg 2 uitgeperste tenen knoflook en 1-2 theel. chilipoeder (of naar smaak) toe en bak de groenten nog 2 min. Voeg 400 g kleingesneden tomaten uit blik, 400 g rode kidneybonen (uit blik, afgespoeld), ½ theel. gedroogde oregano en wat zout en peper toe. Laat het mengsel onafgedekt 5 min. pruttelen, of tot de groenten gaar zijn. Doe het over in een ovenschaal en strooi er 50 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Cheddar) over. Zet de bonenschotel 3-4 min. onder de grill, of tot de kaas gesmolten is. Serveer hem met (maïs)brood.

    … kooktip

    Deze bonenschotel is ook erg lekker als vulling voor warme tortilla's of taco's. Serveer ze met zelfgemaakte guacamole.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren