Pittige bonen met kaas

    Pittige bonen met kaas

    3keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Deze bonenschotel is snel gemaakt en vormt een heerlijk bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 gesnipperde ui
    • 1 stengel bleekselderij (kleingesneden)
    • 1½ eetl. olijfolie
    • 2 uitgeperste tenen knoflook
    • 1-2 theel. chilipoeder (of naar smaak)
    • 400 g kleingesneden tomaten uit blik
    • 400 g rode kidneybonen (uit blik, afgespoeld)
    • ½ theel. gedroogde oregano
    • zout en peper toe
    • 50 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Cheddar)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak 1 gesnipperde ui en 1 stengel bleekselderij (kleingesneden) 8 min. in 1½ eetl. olijfolie. Voeg 2 uitgeperste tenen knoflook en 1-2 theel. chilipoeder (of naar smaak) toe en bak de groenten nog 2 min. Voeg 400 g kleingesneden tomaten uit blik, 400 g rode kidneybonen (uit blik, afgespoeld), ½ theel. gedroogde oregano en wat zout en peper toe. Laat het mengsel onafgedekt 5 min. pruttelen, of tot de groenten gaar zijn. Doe het over in een ovenschaal en strooi er 50 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Cheddar) over. Zet de bonenschotel 3-4 min. onder de grill, of tot de kaas gesmolten is. Serveer hem met (maïs)brood.

    … kooktip

    Deze bonenschotel is ook erg lekker als vulling voor warme tortilla's of taco's. Serveer ze met zelfgemaakte guacamole.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren