Foe yong hai

    Foe yong hai

    12keer bewaard
    25min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Eieren zitten tjokvol voedingsstoffen, zijn gemakkelijk te bewaren en vormen samen met ingrediënten uit de voorraadkast in een mum van tijd een heerlijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g langkorrelige rijst
    • 2 eetl. olijfolie
    • 8 eieren
    • 1 eetl. sojasaus
    • 125 g kerstomaatjes
    • 4 bosuitjes
    • sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook 250 g langkorrelige rijst 12-15 min., of tot hij net gaar is. Giet hem af in een zeef, spoel hem af onder de koude kraan en laat hem goed uitlekken. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Roer 8 eieren los met 1 eetl. sojasaus en schenk dit mengsel in de pan. Bak de eieren onder af en toe roeren tot ze beginnen te stollen en voeg dan de uitgelekte rijst, 125 g kerstomaatjes (gehalveerd) en 4 bosuitjes (gesnipperd) toe. Blijf roeren tot de rijst zeer heet is en de eieren gestold zijn. Strooi er sesamzaad over.

    Variaties

    Vervang de tomaatjes door kort gekookte diepvriesdoperwten of aspergepunten, of voeg wat gekookte garnalen, kleingesneden ham of gebakken champignons toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Nanda
    van
    2

    Andere ingrediënten gebruikt. Ik hou niet zo van tomaten, dus heb ik er asperges doorgedaan. Ik heb verder de sesamzaadjes weggelaten en wat zout en peper toegevoegd. - 04 nov 2009

    Nanda
    van
    0

    Dit is niet de foe yong hai zoals je hem bij mijn Chinees kan krijgen ;-) Maar wel een snelle en lekkere, vegetarische maaltijd. Ik zou er wel wat zout en peper over doen. - 04 nov 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren