Pasta met gepocheerde eieren

    Pasta met gepocheerde eieren

    2keer bewaard
    18min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze eenvoudige pasta met eieren smaakt heerlijk met gestoomde sperziebonen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g verse eiertagliatelle
    • 2 eetl. olijfolie
    • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • 4 eieren
    • 1 theel. zalmeitjes of fijngesneden kruiden (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

    1. Kook 500 g verse eiertagliatelle beetgaar in een pan met licht gezouten kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af maar vang ca. 1 dl van het kookwater op. Doe de pasta terug in de warme pan. Voeg 2 eetl. olijfolie, 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas en de helft van het opgevangen kookwater toe. Schep de pasta hiermee om en houd hem warm. Pocheer terwijl de pasta kookt 4 eieren 2 min. tot het eiwit gestold is maar de dooiers nog zacht zijn (zie blz. 100, Eieren Benedict). Schep de pasta weer om en voeg zo nodig nog een beetje van het kookvocht toe. Verdeel hem over 4 (diepe) borden. Schep de gepocheerde eieren erop. Garneer ze indien gewenst elk met 1 theel. zalmeitjes of fijngesneden kruiden en serveer de pasta direct met gestoomde sperziebonen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren