Roerei met gerookte schelvis

    Roerei met gerookte schelvis

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk lunchgerecht of avondmaaltijd van vis en roerei.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g gerookte schelvis
    • halfvolle melk
    • 8 eieren
    • 1 eetl. gesnipperde bieslook
    • peper
    • 10 g boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Leg 250 g gerookte schelvis (zonder voedingskleurstoffen) in een pan, overgiet hem krap met halfvolle melk en pocheer hem 8 min., of tot hij gemakkelijk in vlokken kan worden verdeeld (u kunt hem ook in de magnetron bereiden). Giet hem af maar vang de melk op. Laat de vis enigszins afkoelen, ontvel hem en verdeel hem in vlokken. Breek 8 eieren boven een middelgrote kom en roer ze los. Roer er 1 dl van de opgevangen melk, 1 eetl. gesnipperde bieslook en flink veel peper door. Verhit 10 g boter in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur. Voeg het eiermengsel toe en bak dit onder voortdurend roeren met een houten pollepel tot roerei. Roer de vis erdoor en serveer met warme toast.

    Variaties

    Vervang de schelvis door zalmfilet. Of bak plakjes chorizo kort in een geribbelde grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag en strooi ze over het roerei.

    … bewaren

    In sommige recepten worden alleen eierdooiers gebruikt, in andere alleen (of voornamelijk) eiwitten. Wat u overhoudt, hoeft u niet weg te gooien, maar kunt u enkele dagen bewaren of invriezen voor later. Eierdooiers kunnen klonteren bij het invriezen. U kunt dit voorkomen door ze los te roeren met ¼ theel. zout of 1 theel. suiker per 4 dooiers, afhankelijk van de bestemming; vermeld dit wel duidelijk op het etiket! Eiwitten kunt u direct invriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren