Schuimomelet met kaas

    Schuimomelet met kaas

    2keer bewaard
    18min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een omelet is klaar in een mum van tijd en toch heerlijk als lunch of ontbijt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 eieren
    • peper
    • 125 g geraspte belegen kaas (bijvoorbeeld gruyère of Cheddar)
    • 20 g boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

    1. Splits 8 eieren. Klop in een grote kom de eierdooiers op met flink veel peper en 125 g geraspte belegen kaas (bijvoorbeeld gruyère of Cheddar). Klop in een andere kom de eiwitten stijf en vouw ze heel voorzichtig door het eierdooiermengsel. Neem een grote, vrij diepe koekenpan met antiaanbaklaag (doorsnee 26 cm) die onder de grill kan (heeft de pan een houten handvat, omwikkel dat dan met aluminiumfolie). Verhit hierin 20 g boter tot deze schuimt en schenk het eiermengsel erbij. Bak de schuimomelet ca. 5 min. zonder roeren, of tot hij opzwelt en langs de randen begint te kleuren. Verwarm intussen een grill voor op de hoogste stand. Zet de pan 3-4 min. onder de grill en laat de omelet verder stollen. Snijd hem in punten en serveer hem met knapperig brood en een frisse salade. (Ook lekker met dunne plakjes Parmaham of koude kippenpoten en een salade.)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren