Arabisch lamsgehakt

    Gehakt is snel en gemakkelijk te bereiden. Dit recept is een heerlijk idee om gehakt op smaak te brengen.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g mager lamsgehakt
    • 2 uitgeperste tenen knoflook
    • 1 grote, gesnipperde ui
    • 1 eetl. baharat-specerijen
    • 100 g blauwe of gele rozijnen
    • 2 kleingesneden tomaten
    • 1 eetl. tomatenpuree
    • 1 eetl. fijngesneden munt
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bak in een grote, wijde koekenpan zonder vet 500 g mager lamsgehakt met 2 uitgeperste tenen knoflook en 1 grote, gesnipperde ui 3 min., tot het gehakt licht kleurt. Roer er 1 eetl. baharat-specerijen door en laat het gehaktmengsel nog 1 min. pruttelen. Voeg 100 g blauwe of gele rozijnen, 2 kleingesneden tomaten, 1 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden munt en wat zout en peper toe. Laat het gehakt onafgedekt 5 min. pruttelen op matig vuur, onder af en toe omscheppen. Serveer het in warme pitabroodjes met smalle reepjes sla en een schepje yoghurt met munt.

    Variatie

    Baharat is een Midden-Oosters specerijen- mengsel van zwarte peper en piment met snufjes kaneel en nootmuskaat. Ter vervanging kunt u ook 1½ theel. harissa, 1 eetl. Marokkaanse ras-el-hanout of 1 eetl. Tunesische tabil-specerijen gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren