Arabisch lamsgehakt

    Arabisch lamsgehakt

    1keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Gehakt is snel en gemakkelijk te bereiden. Dit recept is een heerlijk idee om gehakt op smaak te brengen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g mager lamsgehakt
    • 2 uitgeperste tenen knoflook
    • 1 grote, gesnipperde ui
    • 1 eetl. baharat-specerijen
    • 100 g blauwe of gele rozijnen
    • 2 kleingesneden tomaten
    • 1 eetl. tomatenpuree
    • 1 eetl. fijngesneden munt
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bak in een grote, wijde koekenpan zonder vet 500 g mager lamsgehakt met 2 uitgeperste tenen knoflook en 1 grote, gesnipperde ui 3 min., tot het gehakt licht kleurt. Roer er 1 eetl. baharat-specerijen door en laat het gehaktmengsel nog 1 min. pruttelen. Voeg 100 g blauwe of gele rozijnen, 2 kleingesneden tomaten, 1 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden munt en wat zout en peper toe. Laat het gehakt onafgedekt 5 min. pruttelen op matig vuur, onder af en toe omscheppen. Serveer het in warme pitabroodjes met smalle reepjes sla en een schepje yoghurt met munt.

    Variatie

    Baharat is een Midden-Oosters specerijen- mengsel van zwarte peper en piment met snufjes kaneel en nootmuskaat. Ter vervanging kunt u ook 1½ theel. harissa, 1 eetl. Marokkaanse ras-el-hanout of 1 eetl. Tunesische tabil-specerijen gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren