Thais gehakt met kokosnoot

    Thais gehakt met kokosnoot

    (0)
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Rundertartaar met currypasta, kokosroom en geraspte kokos. Heerlijk met noedels of bijvoorbeeld pandan of jasmijn rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 sjalotten
    • 2 tenen knoflook
    • 2 cm verse gemberwortel
    • 2 eetl. zonnebloemolie
    • 500 g rundertartaar
    • 1 eetl. rode currypasta
    • 1 eetl. vissaus
    • 1 eetl. donkere sojasaus
    • 2-3 citrusbladeren (gedroogd of diepvries)
    • 1 dl runderbouillon
    • 3 eetl. kokosroom
    • geraspte kokos
    • fijngesneden korianderblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snipper 3 sjalotten, 2 tenen knoflook en 2 cm verse gemberwortel. Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan en roerbak hierin de sjalotten, knoflook en gemberwortel met 500 g rundertartaar op hoog vuur tot dit rul is en licht kleurt. Roer er 1 eetl. rode currypasta, 1 eetl. vissaus en 1 eetl. donkere sojasaus door. Snipper of verkruimel er 2-3 citrusbladeren (gedroogd of diepvries) door en voeg 1 dl runderbouillon (van blokje) en 3 eetl. kokosroom toe. Laat het gehaktmengsel 3 min. pruttelen. Strooi er geraspte kokos en fijngesneden korianderblad over en serveer het met noedels of Thaise rijst, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    … winkeltips

    • Houdt u van de Thaise keuken, dan is het handig om citrusbladeren (ofwel djeroek-poeroetbladeren) op voorraad te hebben: ze worden gedroogd en diepgevroren (en soms vers) verkocht in toko's. Gedroogde blaadjes worden voor gebruik verkruimeld; bevroren of verse worden gesnipperd. • Kunt u geen citrusbladeren vinden, gebruik dan bijvoorbeeld gedroogde kerrieblaadjes.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren