Thais gehakt met kokosnoot

    Thais gehakt met kokosnoot

    3keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Rundertartaar met currypasta, kokosroom en geraspte kokos. Heerlijk met noedels of bijvoorbeeld pandan of jasmijn rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 sjalotten
    • 2 tenen knoflook
    • 2 cm verse gemberwortel
    • 2 eetl. zonnebloemolie
    • 500 g rundertartaar
    • 1 eetl. rode currypasta
    • 1 eetl. vissaus
    • 1 eetl. donkere sojasaus
    • 2-3 citrusbladeren (gedroogd of diepvries)
    • 1 dl runderbouillon
    • 3 eetl. kokosroom
    • geraspte kokos
    • fijngesneden korianderblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snipper 3 sjalotten, 2 tenen knoflook en 2 cm verse gemberwortel. Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan en roerbak hierin de sjalotten, knoflook en gemberwortel met 500 g rundertartaar op hoog vuur tot dit rul is en licht kleurt. Roer er 1 eetl. rode currypasta, 1 eetl. vissaus en 1 eetl. donkere sojasaus door. Snipper of verkruimel er 2-3 citrusbladeren (gedroogd of diepvries) door en voeg 1 dl runderbouillon (van blokje) en 3 eetl. kokosroom toe. Laat het gehaktmengsel 3 min. pruttelen. Strooi er geraspte kokos en fijngesneden korianderblad over en serveer het met noedels of Thaise rijst, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    … winkeltips

    • Houdt u van de Thaise keuken, dan is het handig om citrusbladeren (ofwel djeroek-poeroetbladeren) op voorraad te hebben: ze worden gedroogd en diepgevroren (en soms vers) verkocht in toko's. Gedroogde blaadjes worden voor gebruik verkruimeld; bevroren of verse worden gesnipperd. • Kunt u geen citrusbladeren vinden, gebruik dan bijvoorbeeld gedroogde kerrieblaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren