Kip arrabiata

    Kip arrabiata

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Kipfilet is een van de meest veelzijdige soorten vlees en wordt dan ook wereldwijd in allerlei schotels verwerkt. Zorg dat u altijd een paar kipfilets in de diepvries hebt liggen: met ingrediënten uit de voorraadkast erbij maakt u hiermee snel een gemakkelijke doordeweekse maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 500 g kipfilet
    • 1 gesnipperde ui
    • 2 uitgeperste tenen knoflook
    • 2 stengels bleekselderij
    • 2 groene Spaanse pepers of 1 theel. chilivlokken
    • 800 g kleingesneden tomaten (blik)
    • zout en peper toe

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een koekenpan. Bak hierin 500 g kipfilet (in blokjes) met 1 gesnipperde ui, 2 uitgeperste tenen knoflook, 2 stengels bleekselderij (kleingesneden) en 2 groene Spaanse pepers (zaad verwijderd en fijngesneden) of 1 theel. chilivlokken gedurende 5 min. Voeg 800 g kleingesneden tomaten (blik) en wat zout en peper toe. Breng dit aan de kook, draai het vuur laag en leg het deksel schuin op de pan. Laat de kip arrabiata 15 min. zachtjes pruttelen. Serveer hem met pasta (rigatoni of penne) en geef hierbij een stuk Parmezaanse kaas om af te raspen. Zet de pepermolen op tafel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren