Gebakken noedels met worst

    Gebakken noedels met worst

    1keer bewaard
    23min


    Maak dit als eerste!

    Als u een pakje gedroogde noedels op voorraad hebt, kunt u daarmee in mum van tijd een maaltijd op tafel zetten. Met chipolataworstjes, wortelen en doperwten maakt u deze heerlijke maaltijd compleet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. zonnebloemolie
    • 1 ui
    • 225 g minichipolataworstjes
    • 250 g dunne Chinese eiernoedels
    • groentebouillon
    • 100 g doperwten
    • 2 grote wortelen
    • 1 teen knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:23min 

    1. Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak hierin 1 ui (in ringen) en 225 g minichipolataworstjes 10 min. tot ze goudbruin kleuren. Kook intussen 250 g dunne Chinese eiernoedels in kokende groentebouillon of licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Voeg 1 min. voor het einde van de kooktijd 100 g doperwten toe en draai het vuur wat hoger, zodat de bouillon snel weer kookt. Giet de noedels en doperwten af in een vergiet en vang hierbij 3 eetl. van de bouillon op. Leg een deksel op het vergiet. Voeg 2 grote wortelen (grofgeraspt), 1 teen knoflook (uitgeperst) en de opgevangen bouillon toe aan de koekenpan en verwarm ze 1-2 min. tot ze bijna gaar zijn en bijna alle vloeistof verdampt is. Voeg de noedels en doperwten toe en laat alles ca. 1 min. doorwarmen onder voortdurend omscheppen. Serveer met zoete chilisaus of tomatenketchup.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren