Geroerbakte noedels met groente en bacon

    Met bacon, ui, courgette, knoflook en een pakje gedroogde eiernoedels maakt u in een handomdraai een heerlijk gerecht.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 reepjes bakbacon of mager spek (zonder zwoerd)
    • 2 theel. zonnebloemolie
    • 1 rode ui
    • 2 kleine courgettes
    • 1 teen knoflook
    • 250 g dunne Chinese eiernoedels
    • 2 theel. balsamicoazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Knip 6 reepjes bakbacon of mager spek (zonder zwoerd) in reepjes van 2 cm en bak ze 3-4 min. in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn en licht kleuren. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Verhit 2 theel. zonnebloemolie enkele tellen in de pan en roerbak hierin 1 rode ui (in dunne partjes) 2 min. Voeg 2 kleine courgettes (in schuine plakjes) en 1 teen knoflook (uitgeperst) toe. Bak ze 4-5 min., of tot ze gaar zijn. Kook intussen 250 g dunne Chinese eiernoedels ca. 3 min. in kokend water tot ze beetgaar zijn. Sprenkel 2 theel. balsamicoazijn over de courgettes en verwarm ze nog enkele tellen. Voeg de noedels toe en schep alles losjes om op laag vuur. Schep de noedels in voorverwarmde kommen en strooi de spekjes erover.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties