Noedels met mascarpone en paddenstoelen

    Noedels met mascarpone en paddenstoelen

    2keer bewaard
    22min


    Maak dit als eerste!

    Een lekker snel gerecht met een pakje gedroogde eiernoedels en wat verse ingrediënten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 g pijnboompitten
    • 1 eetl. zonnebloemolie
    • 1 eetl. groentebouillon of water
    • 4 bosuitjes
    • 350 g champignons
    • 250 g dunne Chinese eiernoedels
    • 1 theel. fijngesneden tijm
    • 4 eetl. mascarpone
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Rooster 50 g pijnboompitten 2 min. in een droge koekenpan op matig vuur. Schep ze op een schoteltje. Doe 1 eetl. zonnebloemolie en 1 eetl. groentebouillon of water in de pan. Bak hierin 4 bosuitjes (in ringetjes) en 350 g champignons (in plakjes) 7-8 min. op matig vuur tot de champignons gaar zijn en bijna alle vocht verdampt is. Kook intussen 250 g dunne Chinese eiernoedels in ca. 3 min. beetgaar in groentebouillon. Giet ze af. Voeg 1 theel. fijngesneden tijm, 4 eetl. mascarpone en wat zout en peper toe aan de champignons. Schep de noedels om met de champignonsaus, bestrooi ze met de pijnboompitten en serveer ze.

    … perfecte noedels

    De meeste gedroogde noedels zijn in 3-4 min. klaar; sommige hoeven alleen maar te wellen in heet water. Breng een pan met water flink aan de kook, eventueel met een bouillonblokje, en voeg de noedels toe. Breng het water opnieuw aan de kook, draai het vuur wat lager en kook de noedels zo lang als aangegeven staat op de verpakking. Roer ze tussentijds een- of tweemaal los met een vork, zodat ze niet aan elkaar blijven plakken. Giet ze af.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren