Snelle rijstebrij

    Snelle rijstebrij

    1keer bewaard
    27min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Huisgemaakte rijstebrij, snel klaar, en heerlijk van smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 g langkorrelige rijst
    • 8 dl halfvolle melk
    • 4-5 theel. suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1min  ›  Bereiding: 26min  ›  Klaar in:27min 

    1. Doe 100 g langkorrelige rijst (geen snelkookrijst) in een pan met zware bodem (liefst met antiaanbaklaag). Voeg 5 dl halfvolle melk toe en breng deze onder af en toe roeren aan de kook. Draai het vuur zeer laag en houd de melk 15 min. tegen de kook, waarbij u de pan tussentijds af en toe schudt. Schenk er nog 3 dl halfvolle melk bij en breng de rijstebrij al roerend opnieuw aan de kook. Laat hem al roerend nog 7 min. koken. Neem hem van het vuur, roer hem nog 1 min. om. Roer er dan 4-5 theel. suiker door. U hebt nu een zachte, romige rijstebrij.

    … of probeer dit

    Doe 70 g rijstvlokken en 7 dl halfvolle melk in een pan. Breng dit onder regelmatig roeren aan de kook en draai het vuur laag. Laat het mengsel 10 min. pruttelen onder af en toe roeren. Roer er 4-5 theel. suiker door. U hebt nu rijstepap met een licht korrelige textuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren